Langkau ke kandungan utama

NIKAH DI SIAM


ANDA TERINGIN NAK MENIKAH DI SIAM ? HUBUNGI KAMI....Tinggalkan Pesanan Anda atau Emelkan ke karlisahalim@gmail.com...
ELAK ZINA ...CARI PAHALA...BINA MASJID...Fuhhhh semangat bila dengar gosip terbaru tentang Fasha Sandha dan kekasihnya jejai yang didakwa sudah bernikah. Mereka bukan nikah di Malaysia, tetapi dikatakan bernikah di Thailand dan kemudian merahsiakan perkahwinan tersebut.

Aikkk... biar betul? Soal nikah jangan buat main-main sebab ia melibatkan banyak pihak yang mungkin tidak senang dengan hubungan tersebut. Al-maklumlah... Jejai datang dari keluarga berada yang pastinya mempunyai banyak halangan dan rintangan jika melibatkan soal nikah.Nak tahu kami dapat sumber ini daripada mana? Biasalah... daripada wartawan pencen Kakjee yang mendakwa dah boring baca story Fasha dan Jejai asyik main tarik tali.

Dakwa KakJee, dia mendapat cerita ini daripada rakan facebooknya yang mendakwa Fasha dan Jejai dah nikah beberapa bulan lalu, tapi rakannya itu tak ingat tarikh yang tepat.
ANDA TERINGIN NAK MENIKAH DI SIAM ? HUBUNGI KAMI....Tinggalkan Pesanan Anda atau Emelkan ke karlisahalim@gmail.com...
ELAK ZINA ...CARI PAHALA...BINA MASJID...


"Dia confirm yang FASHA DAN JEJAI SUDAH NIKAH di Thailand beberapa bulan yang lalu!! Nikah senyap2 sebab ada masalah. Kjee kata masalah keluarga ker sebab setahu Kjee, ibu Jejai tak suka Fasha! Opppsss maaf lah yer.

"Fren FB tu kata sikit lebih kurang macam tu lah. Kononnya pasangan pengantin baru tu sedang berusaha mencari jalan mengatasi masalah keluarga itu. Itu menyebabkan Fasha susah sangat nak buat pengumuman. Maklumlah, bab2 keluarga ni amat sensitif.

"Dan yang syoknya Kjee quote and unquote apa fren tu tulis semalam kat wall FB Kjee. Jangan korang nak cari sebab Kjee dah padam atas sebab2 tertentu.

"Katanya sikit lebih kurang begini: "Kalau Jejai ada kat rumah Fasha, kereta Jejai akan ditudung (dengan cover kereta kot). So kalau nak tahu Jejai ada, intai2lah kereta2 kat dalam kawasan rumah Fasha.." Dakwa KakJee seolah yakin sangat.

Kesimpulannya, entah benar entah tidak gosip yang disebarkan itu selagi Fasha dan Jejai tidak mengakuinya sendiri. Atau kita semua tunggu sahaja pencegah maksiat serbu rumah Fasha ketika Jejai ada di situ dan akhirnya mereka terpaksa serah surat nikah untuk 'mempertahankn diri'.

Tapi ini sekadar gosip semata-mata. Masakan Fasha tak mahu kongsi khabar gembira tersebut dengan peminat setianya jika dia benar-benar sudah bernikah! Tak gitu?

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

BORANG TM6 TM2 DAN TM3 THAILAND

TM6 THAI Borang TM6 , Borang TM2 dan Borang TM3 ke Thailand. Borang apakah itu ? Ramai yang dok keliru dengan borang ini. 1. Borang TM6 atau white card . Ada dua keratan yang perlu diisi. - keratan Arrival Card dan Departure Card, kena isi dua dua. - Arrival Card disimpan oleh Imigresen Thai. - Departure Card disimpan bersama passport atau border pass. - Departure Card MESTI diserahkan sewaktu keluar dari Thai. Disertakan bersama Passport semasa stamping. - JIKA HILANG , sila lapor ke Pejabat Imigresen atau tahan telinga kena maki ( hahaha ) Oleh itu ambil gambar passport dan TM6 simpan didalam HP sebagai bukti jika hilang. Borang TM2 dan TM3 dicopy dari  https://www.riderchris.com/ 2. TM2 adalah borang maklumat kenderaan. - Borang ini boleh didapati di Pejabat Imigresen Thai. - Diisikan dan diserah kepada Pegawai Imigresen Thai untuk mendapat pengesahan semasa stamping passport. - Serahkan semasa pulang ke malaysia kepada Pegawai Imigresen Thai semasa stamping P

LOKASI MENARIK DI PAK BARA SATUN THAILAND

Lokasi Menarik di Pak Bara Satun Thailand untuk dilawati. Persiapan untuk masuk Thailand melalu Wang Prachan, Satun menggunakan Passport ( MAY 2022 ) a. Thai Pass link https://land.tp.consular.go.th / DIMANSUHKAN SEJAK JULY 2022 b. Covid Insuran  DIMANSUHKAN SEJAK JULY 2022 b. Covid Insuran c. Insuran kenderaan ( Por Ror Bor & Voluntary ) d. Geran kenderaan e. TM6 TM2 TM3 Untuk memudahkan urusan sila klik link berikut https://wa.me/60196664087 ( Malaysia ) https://wa.me/6598505125 ( Singapura ) Border Pass  ( MAY 2022 ) a. Tempuh melawat 3h2m ( Tempuh 30 hari sejak July 2022 ) b. Tiada Thai Pass dan Insuran Covid  DIMANSUHKAN SEJAK JULY 2022 b. Covid Insuran c. Insuran kenderaan ( Por Ror Bor & Voluntary ) d. Geran kenderaan e. TM6 TM2 TM3 INSURAN KENDERAAN https://wa.me/60196664087 ( Malaysia ) https://wa.me/6598505125 ( Singapura ) 1. Wang Kelian Immigration, Customs, Quarantine and Security (ICQS) Complex +60 9-945 6328 https://maps.app.goo.gl/ayF7

Apa Ada Di Pak Bara Satun Thailand

Apa Ada Di Pak Bara Satun Thailand ? Macam mana nak pi kePak Bara ? Ini soalan lazim yang sering ditanya oleh pembaca. Mai aku nak cerita kat hangpa. Anda WAJIB lalu dan singgah di  CJS SATUN 406 Kedai milik Akitivis Bahasa Melayu Satun. Dikenali kalangan bikers dan rider Malaysia Singapura dan Asean. Kerana Banyak membantu mereka yang ditimpa musibah tanpa sebarang bayaran. CJS SATUN 406 1. Pos Imigresen Wang Kelian. Hangpa klik pautan ini.  Wang Kelian Ke Pak Bara 2. Pak Bara View, mercu tanda Pak Bara berlatarkan Ikan Maling dan Laut Andaman. Tempat santai seisi keluarga. Bermula jam 3.00 pm ada gerai menjual makanan. Pasar Malam pula setiap Sabtu dan Ahad adalah kemuncak pasar malam. Pautan Maps :  Pak Bara View Point Pak Bara View Point 3. Makanan Laut dan Makanan Thai yang ori. Dah enam tahun di Pak Bara dan sekitar Satun. Kedai terbaik Nava Seafood. Alasannya 100% HALAL . Arak tidak dibenarkan masuk ke Kedainya. Berbeza dengan kedai-kedai lain.TAPI ikut su