Langkau ke kandungan utama

KENAPA LELAKI MALAYSIA SUKA KE DANNOK

Salam....

Di Thailand terdapat banyak tempat yang menarik untuk di lawati,umpanya di Satun atau Pak Bara . Di sini anda dapat bercuti bersama family dengan kadar yang murah.Di samping itu anda dapat mengeratkan siratul rahim bersama family tercinta terutama ister dan anak anak tercinta.

Di sini banyak juga tempat ibadat seperti Masjid,Surau dan Sekolah Agama. TETAPI kenapa DANNOK juga menjadi pilihan.Pada tahun 2010 setiap hari Jumaat,Sabtu dan Ahad hampir RM 1 juta dibelanjakan oleh lelaki lelaki Malaysia di Dannok.
Alangkah indahnya sekiranya wang di belanjakan kepada saluran yang berfaedah agar mendapat KEBERKATAN Ilahi.
Ada sesegelintir Lelaki sangat KEDEKUT pada anak isteri dan keluarga TETAPI pemurah pada jalan ke neraka..hairan.???
Kalau tabung masjid melintas didepan mata,pura pura lena..atau sekadar Rm1....malu malu malu.

Lelaki Malaysia bercakap mengenai POLITIK mengatasi guru agama atau alim ulamak TETAPI bila ke DANNOK lupa pada Yang Esa....keliru Dosa dan Pahala.

Dalam FB kalau di page politik mengalah ahli agama TETAPI bila PM wanita ...Ya Allah macam setan baru keluar neraka.Itulah lelaki dan kebanyakkan lelaki yang MUNAFIK tapi belagak alim.

Orang Malaysia kalau NIKAH dua tiga ...MALU . Kena ikut undang undang TETAPI buat MAKSIAT tak tau malu pula.
Ikut hukum Agama selalunya sulit dan sukar ,kononnya menjaga masa depan atau ingin membela nasib wanita.TIDAKKAH mereka berfikir dan ingat dan yakin pada Allah bahawa menikah itu sunnah dan seolah olah mendirikan masjid.

Orang Malaysia terutama wanita redha lelaki ada wanita simpanan dari bermadu.Rela maksiat bermaharajalela dari membuat pahala.

Anak JANTAN usung anak dara tidak salah TETAPI anak anak nak kahwin muda seolah olah suatu dosa.Bukankah Allah telah menjanji syurga dan rezeki pada hamba yang taat kepadanya. 

AIR DANNOK AIR NERAKA ....?
       

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

BORANG TM6 TM2 DAN TM3 THAILAND

TM6 THAI Borang TM6 , Borang TM2 dan Borang TM3 ke Thailand. Borang apakah itu ? Ramai yang dok keliru dengan borang ini. 1. Borang TM6 atau white card . Ada dua keratan yang perlu diisi. - keratan Arrival Card dan Departure Card, kena isi dua dua. - Arrival Card disimpan oleh Imigresen Thai. - Departure Card disimpan bersama passport atau border pass. - Departure Card MESTI diserahkan sewaktu keluar dari Thai. Disertakan bersama Passport semasa stamping. - JIKA HILANG , sila lapor ke Pejabat Imigresen atau tahan telinga kena maki ( hahaha ) Oleh itu ambil gambar passport dan TM6 simpan didalam HP sebagai bukti jika hilang. Borang TM2 dan TM3 dicopy dari  https://www.riderchris.com/ 2. TM2 adalah borang maklumat kenderaan. - Borang ini boleh didapati di Pejabat Imigresen Thai. - Diisikan dan diserah kepada Pegawai Imigresen Thai untuk mendapat pengesahan semasa stamping passport. - Serahkan semasa pulang ke malaysia kepada Pegawai Imigresen Thai semasa stamping P

LOKASI MENARIK DI PAK BARA SATUN THAILAND

Lokasi Menarik di Pak Bara Satun Thailand untuk dilawati. Persiapan untuk masuk Thailand melalu Wang Prachan, Satun menggunakan Passport ( MAY 2022 ) a. Thai Pass link https://land.tp.consular.go.th / DIMANSUHKAN SEJAK JULY 2022 b. Covid Insuran  DIMANSUHKAN SEJAK JULY 2022 b. Covid Insuran c. Insuran kenderaan ( Por Ror Bor & Voluntary ) d. Geran kenderaan e. TM6 TM2 TM3 Untuk memudahkan urusan sila klik link berikut https://wa.me/60196664087 ( Malaysia ) https://wa.me/6598505125 ( Singapura ) Border Pass  ( MAY 2022 ) a. Tempuh melawat 3h2m ( Tempuh 30 hari sejak July 2022 ) b. Tiada Thai Pass dan Insuran Covid  DIMANSUHKAN SEJAK JULY 2022 b. Covid Insuran c. Insuran kenderaan ( Por Ror Bor & Voluntary ) d. Geran kenderaan e. TM6 TM2 TM3 INSURAN KENDERAAN https://wa.me/60196664087 ( Malaysia ) https://wa.me/6598505125 ( Singapura ) 1. Wang Kelian Immigration, Customs, Quarantine and Security (ICQS) Complex +60 9-945 6328 https://maps.app.goo.gl/ayF7

Apa Ada Di Pak Bara Satun Thailand

Apa Ada Di Pak Bara Satun Thailand ? Macam mana nak pi kePak Bara ? Ini soalan lazim yang sering ditanya oleh pembaca. Mai aku nak cerita kat hangpa. Anda WAJIB lalu dan singgah di  CJS SATUN 406 Kedai milik Akitivis Bahasa Melayu Satun. Dikenali kalangan bikers dan rider Malaysia Singapura dan Asean. Kerana Banyak membantu mereka yang ditimpa musibah tanpa sebarang bayaran. CJS SATUN 406 1. Pos Imigresen Wang Kelian. Hangpa klik pautan ini.  Wang Kelian Ke Pak Bara 2. Pak Bara View, mercu tanda Pak Bara berlatarkan Ikan Maling dan Laut Andaman. Tempat santai seisi keluarga. Bermula jam 3.00 pm ada gerai menjual makanan. Pasar Malam pula setiap Sabtu dan Ahad adalah kemuncak pasar malam. Pautan Maps :  Pak Bara View Point Pak Bara View Point 3. Makanan Laut dan Makanan Thai yang ori. Dah enam tahun di Pak Bara dan sekitar Satun. Kedai terbaik Nava Seafood. Alasannya 100% HALAL . Arak tidak dibenarkan masuk ke Kedainya. Berbeza dengan kedai-kedai lain.TAPI ikut su