SEARCH

Isnin, 20 Februari 2017

SATUN BIKE WEEK 2017

Satunworderland International Bike Meet 2017 akan diadakan pada 18HB hingga 19HB Mac 2017 di Stadium Wilayah Satun. Acara julung julung kali yang diadakankan di Chang WQat Satun berikutan permintaan yang menggalakan dari rakan rakan bikers dari Malaysia.Wilayah Satun yang bersempadan dengan Negeri Perlis Malaysia mempunyai hubungan persaudaraan yang rapat dengan pendududuk Malaysia terutama dari Kedah dan Perlis. Ini kerana suatu ketika dahulu Satun adalah sebuah daripada Mukin Negeri Kedah.

Satunworderland International Bike Meet 2017 bakal memperkenalkan tempat percutian yang menarik dan setanding dengan Krabi , Songkhla atau lain lain tempat percutian. Umum masyarakat atau perlancong tidak tahu bahawa Satun juga mempunyai tempat tempat percutian yang menarik dan menawarkan dengan harga yang termampu oleh semua golongan. Anda tidak perlu menjelajah beratus kilometer untuk ke sesuatu distinasi menarik di wilayah Satun. Ibaratkata minyak petrol RM50.00 boleh menjelajah seluruh wilayah Satun.
Anda boleh baca Info disini https://satunsiam.blogspot.com/2015/03/satun-dan-tempat-tempat-menarik.html

Berbalik kepada Satunworderland International Bike Meet 2017 lokasinya adalah seperti berikut

https://goo.gl/maps/6BwFhBMvv1v

Atacara seperti berikut
- Untuk memudahkan urusan di border, pihak penganjur akan menyambut di Border Wang Prachan bagi membantu urusan dokumentasi

- Kemudian peserta akan bertolak ke Thaleban National Park. Berkumpul dan akan diiringi meneruskan perjalanan ke Tapak Event Stadium Satun.

- Pendataftaran peserta THB500/seorang dan diberi sehelai T-Shirt Event , sticker dan lain lain yang berkaitan.

- Pada jam 3 petang , free ride konvoi ke Tammalang, Tanyongpo, muzium satun dan sekitar bandar Satun.

- Untuk hari kedua, pihak penganjur menyediakan perbagai package perlancongan untuk peserta beriadah dah mengikuti program yang di sediakan.
Rujuk gambar.

Anda boleh berhubung dengan wakil penganjur Abang Ann di Whatsapp +6686 167 9665 untuk mendapat maklumat terperinci.

Anda dan group bikers boleh mengirimkan logo group anda untuk ditampalkan di Selfie Banner Penganjur. Whatsapp +66629728939 Cikgu Joe.

0 comments: