SEARCH

Isnin, 9 Mac 2015

BERKAYAK DI MANANG SATUN THAILAND

Kayak Di Manang


BERKAYAK DI MANANG SATUN THAILAND
Manang sebuah Daerah kecil yang terletak lebih kurang 65km dari Bandar Satun atau lebih kurang  30km dari Pak Bara. Seperti yang umum tahu, Pak Bara adalah sebuah Pekan Perlabuhan kecil yang terletak dalam daerah Langu,Satun Thailand.
Anda boleh menginap samada di Pak Bara atau di Manang. Akan tetapi , di Manang anda tiada pilihan untuk mundar mandir di waktu malam,kerana resort terletak jauh di pinggir hutan. Bermalam disini anda dihiburkan dengan irama cengkerik,unggas hutan dan burung-burung.Makanan anda boleh menempah di resort berkenaan.
Jika anda memilih bermalam di Pak Bara, di waktu malam , anda boleh meronda di sekitar pantai Pak Bara dan berderat restoran masakan laut dan Thai untuk anda menjamu selera.
Kos bermalam di Pak Bara dari harga THB650 hingga THB1600 semalam. Di setiap resort disediakan dengan kemudahaan Internet untuk anda berinteraksi dengan rakan rakan.
BERKAYAK DI WANG SAI TONG WATER FALL
Anda diberi dua pilihan untuk aktiviti ini.Pilihannya :-
1.       Laluan Gua 7 lengkok ( Chet Cove Cave ). Laluan sejauh 9 km dan termasuk melalui sebuah gua sepanjang 1 km . Gua yang sangat gelap. Pastikan anda meminta bekalan lampu picit sebelum anda melakukan aktiviti ini.
2.       Laluan Wang Sai Thong Waterfall. Laluan sejauh 10km dengan cabaran jeram yang deras airnya. Anda akan menempuhi perbagai halangan dan sungguh menghiburkan.
Keperluan Sebelum Berkayak
1.       Jaket keselamatan ( dibekalkan)
2.       Jaket keselamatan perlu untuk anak dibawah 7 tahun ( perlu dibawa sendiri)
3.       Lampu suluh
4.       Makanan dan minuman disimpan didalam beg kalis air

0 comments: