Langkau ke kandungan utama

Ping Busuk.ORG

Salam,
Setiap blogger pasti kenanl dengan BUSUK.ORG . Bagi yang tak kenal atau belum pernah mencuba,saya cadangkan supaya anda mencubanya. Anda lihat di bahagian kaki blog ini, ada 5 keping gambar,cuba anda klik gambar berkenaan.Anda akan di bawa melayari,blog blog yang terkenal di Malaysia.
Berikut adalah serba sedikit penerangan.Nak Tahu lebih lanjut sila klik di sini. BUSUK.ORG
atau anda klik pada logo ini.

Siapa kami?

Untuk tahu tentang kami, anda tidak perlu buka sejarah tahun 5..

Kami adalah sekumpulan system developer yang jobless, useless, dan suka melakukan kerja yang sia-sia.. tujuan utama penubuhan busuk.org adalah menyediakan servis dan penyebaran maklumat secara percuma kepada seluruh rakyat malaysia..  Buat masa sekarang, kami telah merancang banyak projek untuk disiapkan.. tapi hanya masa menentukan.. impian utama kami adalah menyebarkan word "busuk" itu kepada seluruh rakyat malaysia..  Bantulah kami untuk mencapai impian kami ya!

current project :

http://busuk.org/ping @ ping.busuk.org

laman ini adalah laman aggregator yang membantu anda menaikkan ranking anda di search engine sekiranya blog/site anda tidak memiliki ranking yang tinggi.. selain itu, aggregator ini juga berfungsi untuk menambah backlink ke blog/site anda dan pada masa yang sama menyenaraikan link anda pada search engine..

http://busuk.org/video @ video.busuk.org

laman video busuk ini pula adalah laman perkongsian video-video yang menarik di youtube.. kami juga ada menyediakan widget ringkas untuk anda sebagai owner site/blog mengikuti video terbaru yang kami update.. sistem video busuk ini akan ditambahbaik dalam masa terdekat.. semoga anda terhibur dengan video yang kami kongsi..

http://shout.busuk.org

laman shout busuk ini adalah laman yang menyediakan perkhidmatan shoutbox percuma untuk rakyat Malaysia. Shout busuk dilancarkan pada 1/1/2012 dan mula diperkenalkan kepada umum pada 3/1/2012.. idea asal menghasilkan shoutbox ini adalah untuk memberikan service percuma kepada rakyat malaysia selepas shoutmix.com menamatkan perkhidmatan percuma..

Kami sedang berusaha keras menyiapkan perkhidmatan percuma yang lain dalam masa terdekat ini..

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

BORANG TM6 TM2 DAN TM3 THAILAND

TM6 THAI Borang TM6 , Borang TM2 dan Borang TM3 ke Thailand. Borang apakah itu ? Ramai yang dok keliru dengan borang ini. 1. Borang TM6 atau white card . Ada dua keratan yang perlu diisi. - keratan Arrival Card dan Departure Card, kena isi dua dua. - Arrival Card disimpan oleh Imigresen Thai. - Departure Card disimpan bersama passport atau border pass. - Departure Card MESTI diserahkan sewaktu keluar dari Thai. Disertakan bersama Passport semasa stamping. - JIKA HILANG , sila lapor ke Pejabat Imigresen atau tahan telinga kena maki ( hahaha ) Oleh itu ambil gambar passport dan TM6 simpan didalam HP sebagai bukti jika hilang. Borang TM2 dan TM3 dicopy dari  https://www.riderchris.com/ 2. TM2 adalah borang maklumat kenderaan. - Borang ini boleh didapati di Pejabat Imigresen Thai. - Diisikan dan diserah kepada Pegawai Imigresen Thai untuk mendapat pengesahan semasa stamping passport. - Serahkan semasa pulang ke malaysia kepada Pegawai Imigresen Thai semasa stamping P

LOKASI MENARIK DI PAK BARA SATUN THAILAND

Lokasi Menarik di Pak Bara Satun Thailand untuk dilawati. Persiapan untuk masuk Thailand melalu Wang Prachan, Satun menggunakan Passport ( MAY 2022 ) a. Thai Pass link https://land.tp.consular.go.th / DIMANSUHKAN SEJAK JULY 2022 b. Covid Insuran  DIMANSUHKAN SEJAK JULY 2022 b. Covid Insuran c. Insuran kenderaan ( Por Ror Bor & Voluntary ) d. Geran kenderaan e. TM6 TM2 TM3 Untuk memudahkan urusan sila klik link berikut https://wa.me/60196664087 ( Malaysia ) https://wa.me/6598505125 ( Singapura ) Border Pass  ( MAY 2022 ) a. Tempuh melawat 3h2m ( Tempuh 30 hari sejak July 2022 ) b. Tiada Thai Pass dan Insuran Covid  DIMANSUHKAN SEJAK JULY 2022 b. Covid Insuran c. Insuran kenderaan ( Por Ror Bor & Voluntary ) d. Geran kenderaan e. TM6 TM2 TM3 INSURAN KENDERAAN https://wa.me/60196664087 ( Malaysia ) https://wa.me/6598505125 ( Singapura ) 1. Wang Kelian Immigration, Customs, Quarantine and Security (ICQS) Complex +60 9-945 6328 https://maps.app.goo.gl/ayF7

Apa Ada Di Pak Bara Satun Thailand

Apa Ada Di Pak Bara Satun Thailand ? Macam mana nak pi kePak Bara ? Ini soalan lazim yang sering ditanya oleh pembaca. Mai aku nak cerita kat hangpa. Anda WAJIB lalu dan singgah di  CJS SATUN 406 Kedai milik Akitivis Bahasa Melayu Satun. Dikenali kalangan bikers dan rider Malaysia Singapura dan Asean. Kerana Banyak membantu mereka yang ditimpa musibah tanpa sebarang bayaran. CJS SATUN 406 1. Pos Imigresen Wang Kelian. Hangpa klik pautan ini.  Wang Kelian Ke Pak Bara 2. Pak Bara View, mercu tanda Pak Bara berlatarkan Ikan Maling dan Laut Andaman. Tempat santai seisi keluarga. Bermula jam 3.00 pm ada gerai menjual makanan. Pasar Malam pula setiap Sabtu dan Ahad adalah kemuncak pasar malam. Pautan Maps :  Pak Bara View Point Pak Bara View Point 3. Makanan Laut dan Makanan Thai yang ori. Dah enam tahun di Pak Bara dan sekitar Satun. Kedai terbaik Nava Seafood. Alasannya 100% HALAL . Arak tidak dibenarkan masuk ke Kedainya. Berbeza dengan kedai-kedai lain.TAPI ikut su