SEARCH

Jumaat, 11 Januari 2013

Adakah Thailand BAHAYA Untuk Dilawati ?

Salam

Sawadeeka....Thailand sinonim dengan Negara Gajah Putih bagi Pelancong seluruh dunia.Akan tetapi ada dikalangan lelaki di Malaysia mengelarnya SYURGA DUNIA.Benarkah ? Tepuk dada tanya Iman.

Berbalik kepada Isu Adakah Thailand Bahaya Untuk Di lawati.Saya ingin menjemput anda ke Dannok di sempadan Malaysia di Bukit Kayu Hitam,di Betong / Pengkalan Hulu atau ke Padang Besar.Setiap malam disana umpama malam minggu bagi kebanyakkan lelaki Malaysia.Jarang kita dengar mereka mati ditembak dan kalau adapun,mungkin mereka itu juga ada onar tersembunyi.Tidak kurang dari Satu Juta Ringgit Malaysia (RM1juta) dibelanjakan oleh lelaki Malaysia setiap hari Jumaat dan Sabtu.Ini membuktikan bahawa Thailand masih selamat untuk dilawati.


Kebanyakan yang mati adalah mereka yang memburu hiburan malam.Tiada pelancong bersama keluarga ditembak mati.OLEH itu jangan berhibur dimalam hari tanpa family.

Banyak tempat-tempat yang menarik boleh anda lawati ,terutama di Wilayah Satun Thailand. Sekiranya anda suka membeli belah,Hat yai adalah pusatnya.Kepada suka menikmati keindahan malam yang damai di tepian pantai,Pak Bara menjanjikan seribu kedamaian malam di tepian pantai.

Sekiranya anda suka memancing ,Pulau Adang adalah segalanya lubuk ikan.Koh Lipe pulau yang menjanjikan keindahan Pantai dan Batu Karang yang tercantik di dunia.

Wilayah Satun : anda boleh masuk melalui Wang Kelian,pintu yg paling hampir.Antara tempat yang menarik di Wilayah Satun :-
1.Bandar Satun
 - Saturday Night Plaza
 - membeli hasil laut (ikan kering dan ikan bilis dengan harga yang murah)
2.Manang
 - Gua yang tercantik didunia
 - Kayak
 - menyusuri sungai arus deras
3.Pak Bara / La-ngu
 - pantai yg damai
 - perkampungan nelayan
 - memancing pantai dan laut dalam
 - ke pulau pelancongan
 - menyelam dan snorkeling

Kos disini adalah lebih murah berbanding dengan tempat lain di dunia.

Sekiranya anda ingin merasai nikmat sebagai Pelancong Luar Negara,datang melawat Selatan Thai.Anda akan dihargai dan dilayan bak orang putih melawat Malaysia.

Kami boleh membantu anda dari segi memilih tempat penginapan,kenderaan,makanan halal,aktiviti memancing ,shopping dan lain lain perkhidmatan.
Sila Email karlisahalim@gmail.com

2 comments:

adarain berkata...

selalu melancong kat Indonesia, teringin juga nak melancong kat Thailand..mungkin satu hari nanti..

Cikgu Joe Satun berkata...

Selamat datang ke Thailand