Langkau ke kandungan utama

Sepintas AtM Mega Gathering 2018

Jumaat 19hb Oktober 2018 di Stadium Kuala Selangor dianjurkan Atm Mega Gathering . Program ini dianjurkan oleh sebuah kumpulan alam maya yang bertapak di Facebook Group. Adventure Touring Malaysia ( AtM ) bersama Majlis Daerah Kuala Selangor menjadi rakan penganjur.

Objektif penganjuran, adalah untuk mengumpul para kembara dari Malaysia yang mana mereka mengembara menggunakan motosikal, kereta, pacuan empat roda, basikal dan bekpekers. Disamping itu, Kuala Selangor diketengahkan sebagai lokasi persinggahan pelancong jika bertandang ke negeri Selangor.

Pihak penganjur menjemput antara mereka yang berpengalaman dalam pengembaraan ke luar negara. Para jemputan terdiri daripada:-

 1. Alfishahrin dan isteri 
 2. Abang Zainalb Celestet dan Isteri  ( Baca cerita beliau DISINI )
 3. Angah BMI dan isteri
 4. Mat Pengembara Miskin
 5. Pak Mid Yellow Cruiser Abdul Hamid Sulaiman
 6. CJS Cikgu Joe Satun
Program AtM Mega Gathering sangat berbeza dengan program motor motor yang lain kerana :-

 • Para peserta bertemu dan bermesra
 • Peserta boleh dikatakan kenal antara satu sama lain melalui media sosial Facebook ( Adventure Touring Malaysia ) cuma mereka tidak pernah bersua.
 • Perkhemahan kalangan peserta mengeratkan lagi hubungan sesama peserta.
 • Program Bual Bicara para jemputan memberi ilmu untuk dikongsikan bersama.
Turut menghadirkan diri, antaranya :-
 1. Kak Nita Anita Yusof
 2. Dato Captain Nik Huslan
 3. Hezeri Samsuri ( Careta )
 4. Abang Din Burn Jr
 5. Group NVOG 
 6. Abang Kassim Selamat
 7. Rial Hamzah ( Indonesia )
 8. Tyan Nuswantoro ( Indonesia )
 9. Roslin Kummin dan group ( Singapura )
 10. Karya Lina dan Isteri ( Singapura )
 11. Atok Wahid Roda Roda
 12. dan ramai lagi nama nama hebat yang sukar dinyatakan jika anda tidak bersama.
Selepas program ini, komen kalangan peserta sangat positif. Mereka mahu jadikan ini sebagai acara tahunan. Malah mereka berpendapat hubungan lebih akrab selepas menghadiri program ini.

Acara bual bicara menjadi kemuncak program namun jika ada yang nak lebih pengalaman, mereka boleh berbual secara kumpulan dan boleh bertentang mata mendengar perkongsian.

Terima Kasih pihak penganjur yang nama mereka minta di rahsiakan

Kepada yang masih kekal dalam group Wasap Sahabat AtM1 dan Sahabat AtM2 terima kasih. Semoga ukhwah kita diberkati. Yang nak berniaga, join group wasap AtM niaga.

KAMI TAK MABUK
TAPI KAMI ENJOY
syukur alhamdulillah

Cikg Joe Satun
AtM Adventure Touring Malaysia 1

Cikg Joe Satun
AtM Adventure Touring Malaysia 2

Cikg Joe Satun
AtM Adventure Touring Malaysia 3

Cikg Joe Satun
AtM Adventure Touring Malaysia 4

Cikg Joe Satun
AtM Adventure Touring Malaysia 5

Cikg Joe Satun
AtM Adventure Touring Malaysia 6

Cikg Joe Satun
AtM Adventure Touring Malaysia 7

Cikg Joe Satun
AtM Adventure Touring Malaysia 8

Cikg Joe Satun
AtM Adventure Touring Malaysia 9

Cikg Joe Satun
AtM Adventure Touring Malaysia 10

AtM Adventure Touring Malaysia 11

AtM Adventure Touring Malaysia 12

AtM Adventure Touring Malaysia 13

AtM Adventure Touring Malaysia 14

AtM Adventure Touring Malaysia 16

AtM Adventure Touring Malaysia 17

AtM Adventure Touring Malaysia 18

AtM Adventure Touring Malaysia 19

AtM Adventure Touring Malaysia 20


AtM Adventure Touring Malaysia 21

INFO : Contact

Kredit : Admin AtM dan Ajk Program

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

BORANG TM6 TM2 DAN TM3 THAILAND

TM6 THAI Borang TM6 , Borang TM2 dan Borang TM3 ke Thailand. Borang apakah itu ? Ramai yang dok keliru dengan borang ini. 1. Borang TM6 atau white card . Ada dua keratan yang perlu diisi. - keratan Arrival Card dan Departure Card, kena isi dua dua. - Arrival Card disimpan oleh Imigresen Thai. - Departure Card disimpan bersama passport atau border pass. - Departure Card MESTI diserahkan sewaktu keluar dari Thai. Disertakan bersama Passport semasa stamping. - JIKA HILANG , sila lapor ke Pejabat Imigresen atau tahan telinga kena maki ( hahaha ) Oleh itu ambil gambar passport dan TM6 simpan didalam HP sebagai bukti jika hilang. Borang TM2 dan TM3 dicopy dari  https://www.riderchris.com/ 2. TM2 adalah borang maklumat kenderaan. - Borang ini boleh didapati di Pejabat Imigresen Thai. - Diisikan dan diserah kepada Pegawai Imigresen Thai untuk mendapat pengesahan semasa stamping passport. - Serahkan semasa pulang ke malaysia kepada Pegawai Imigresen Thai semasa stamping P

LOKASI MENARIK DI PAK BARA SATUN THAILAND

Lokasi Menarik di Pak Bara Satun Thailand untuk dilawati. Persiapan untuk masuk Thailand melalu Wang Prachan, Satun menggunakan Passport ( MAY 2022 ) a. Thai Pass link https://land.tp.consular.go.th / DIMANSUHKAN SEJAK JULY 2022 b. Covid Insuran  DIMANSUHKAN SEJAK JULY 2022 b. Covid Insuran c. Insuran kenderaan ( Por Ror Bor & Voluntary ) d. Geran kenderaan e. TM6 TM2 TM3 Untuk memudahkan urusan sila klik link berikut https://wa.me/60196664087 ( Malaysia ) https://wa.me/6598505125 ( Singapura ) Border Pass  ( MAY 2022 ) a. Tempuh melawat 3h2m ( Tempuh 30 hari sejak July 2022 ) b. Tiada Thai Pass dan Insuran Covid  DIMANSUHKAN SEJAK JULY 2022 b. Covid Insuran c. Insuran kenderaan ( Por Ror Bor & Voluntary ) d. Geran kenderaan e. TM6 TM2 TM3 INSURAN KENDERAAN https://wa.me/60196664087 ( Malaysia ) https://wa.me/6598505125 ( Singapura ) 1. Wang Kelian Immigration, Customs, Quarantine and Security (ICQS) Complex +60 9-945 6328 https://maps.app.goo.gl/ayF7

Apa Ada Di Pak Bara Satun Thailand

Apa Ada Di Pak Bara Satun Thailand ? Macam mana nak pi kePak Bara ? Ini soalan lazim yang sering ditanya oleh pembaca. Mai aku nak cerita kat hangpa. Anda WAJIB lalu dan singgah di  CJS SATUN 406 Kedai milik Akitivis Bahasa Melayu Satun. Dikenali kalangan bikers dan rider Malaysia Singapura dan Asean. Kerana Banyak membantu mereka yang ditimpa musibah tanpa sebarang bayaran. CJS SATUN 406 1. Pos Imigresen Wang Kelian. Hangpa klik pautan ini.  Wang Kelian Ke Pak Bara 2. Pak Bara View, mercu tanda Pak Bara berlatarkan Ikan Maling dan Laut Andaman. Tempat santai seisi keluarga. Bermula jam 3.00 pm ada gerai menjual makanan. Pasar Malam pula setiap Sabtu dan Ahad adalah kemuncak pasar malam. Pautan Maps :  Pak Bara View Point Pak Bara View Point 3. Makanan Laut dan Makanan Thai yang ori. Dah enam tahun di Pak Bara dan sekitar Satun. Kedai terbaik Nava Seafood. Alasannya 100% HALAL . Arak tidak dibenarkan masuk ke Kedainya. Berbeza dengan kedai-kedai lain.TAPI ikut su