Langkau ke kandungan utama

PEMBUKAAN CJS SATUN 406 Cafe Boutiqe Homestay Karlisa Travel

PAK BARA
CJS SATUN 406

PEMBUKAAN CJS SATUN 406 Cafe Boutiqe Homestay Karlisa Travel di Ban Pak Bara, Tambon Pak Nam, Amphore Langu, Changwat Satun, Thailand.

https://goo.gl/maps/Q6Qd9z4bw3u

Klik Link Tertera. Dari Wang Kelian Border 65KM sahaja.

Kami menawarkan Perkhidmatan seperti :-

1.Cafe santai untuk berehat. Menu seperti Teh dan Kopi Thai. Makanan ringan seperti Daging Bakar,Ayam Bakar dan sate Thai juga makanan ringan.

2. Kemudahan menempah penginapan hotel disekitar Pak Bara.

3. Kemudahan menempah tiket feri ke Koh Lipe.

4. Disamping itu Syarikat kami, KARLISA TRAVEL menyediakan perkhidmatan perlancong di sekitar Pak Bara dan Wilayah Satun.
Anda boleh dapatkan Info Menarik Disini dan juga DISINI.

5. Kami bakal membuka sebuah HOMESTAY 3 bilik Berhawa Dingin bagi pelancong yang merancang percutian Bajet. Sebuah HOMESTAY boleh memuatkan 10 - 15 dewasa campur kanak-kanak. Jika DEWASA 10 orang cukup selesa.

6. Di Cafe kami, ada juga menjual barangan cenderamata seperti baju T ( CJS SATUN 406, I AM SEPUPU )

Kami berharap sokongan anda semua dapat merealisasikan impian kami membina sebuah perniagaan yang dapat membantu RAKAN RAKAN MALAYSIA bercuti dengan kos jimat. Disamping itu dapat meringankan kewangan kami bila keluar membantu rakan-rakan Malaysia yang ditimpa MUSIBAH di Selatan Thailand.

CJS SATUN 406 WUJUD KERANA KASIH SAYANG RAKAN RAKAN DARI MALAYSIA.

InsyaAllah 16hb September 2018. Anda dijemput Hadir


Pak Bara
T Shirt CJS Satun 406

I Am Sepupu
I AM SEPUPU

PAK BARA
CJS Satun 406


Ulasan

Cikgu Joe Satun berkata…
CJS SATUN 406, PEMBUKAAN CJS SATUN 406 Cafe Boutiqe Homestay Karlisa Travel
Mohd Haimee Mohtar berkata…
InshaaAllah

Jikaa tiada halangan kami akan ke Route 406. Teringin sangat nak bersua dgn CJS.


Cikgu,
Southern Old Bike Club

Catatan popular daripada blog ini

BORANG TM6 TM2 DAN TM3 THAILAND

TM6 THAI Borang TM6 , Borang TM2 dan Borang TM3 ke Thailand. Borang apakah itu ? Ramai yang dok keliru dengan borang ini. 1. Borang TM6 atau white card . Ada dua keratan yang perlu diisi. - keratan Arrival Card dan Departure Card, kena isi dua dua. - Arrival Card disimpan oleh Imigresen Thai. - Departure Card disimpan bersama passport atau border pass. - Departure Card MESTI diserahkan sewaktu keluar dari Thai. Disertakan bersama Passport semasa stamping. - JIKA HILANG , sila lapor ke Pejabat Imigresen atau tahan telinga kena maki ( hahaha ) Oleh itu ambil gambar passport dan TM6 simpan didalam HP sebagai bukti jika hilang. Borang TM2 dan TM3 dicopy dari  https://www.riderchris.com/ 2. TM2 adalah borang maklumat kenderaan. - Borang ini boleh didapati di Pejabat Imigresen Thai. - Diisikan dan diserah kepada Pegawai Imigresen Thai untuk mendapat pengesahan semasa stamping passport. - Serahkan semasa pulang ke malaysia kepada Pegawai Imigresen Thai semasa stamping P

LOKASI MENARIK DI PAK BARA SATUN THAILAND

Lokasi Menarik di Pak Bara Satun Thailand untuk dilawati. Persiapan untuk masuk Thailand melalu Wang Prachan, Satun menggunakan Passport ( MAY 2022 ) a. Thai Pass link https://land.tp.consular.go.th / DIMANSUHKAN SEJAK JULY 2022 b. Covid Insuran  DIMANSUHKAN SEJAK JULY 2022 b. Covid Insuran c. Insuran kenderaan ( Por Ror Bor & Voluntary ) d. Geran kenderaan e. TM6 TM2 TM3 Untuk memudahkan urusan sila klik link berikut https://wa.me/60196664087 ( Malaysia ) https://wa.me/6598505125 ( Singapura ) Border Pass  ( MAY 2022 ) a. Tempuh melawat 3h2m ( Tempuh 30 hari sejak July 2022 ) b. Tiada Thai Pass dan Insuran Covid  DIMANSUHKAN SEJAK JULY 2022 b. Covid Insuran c. Insuran kenderaan ( Por Ror Bor & Voluntary ) d. Geran kenderaan e. TM6 TM2 TM3 INSURAN KENDERAAN https://wa.me/60196664087 ( Malaysia ) https://wa.me/6598505125 ( Singapura ) 1. Wang Kelian Immigration, Customs, Quarantine and Security (ICQS) Complex +60 9-945 6328 https://maps.app.goo.gl/ayF7

Apa Ada Di Pak Bara Satun Thailand

Apa Ada Di Pak Bara Satun Thailand ? Macam mana nak pi kePak Bara ? Ini soalan lazim yang sering ditanya oleh pembaca. Mai aku nak cerita kat hangpa. Anda WAJIB lalu dan singgah di  CJS SATUN 406 Kedai milik Akitivis Bahasa Melayu Satun. Dikenali kalangan bikers dan rider Malaysia Singapura dan Asean. Kerana Banyak membantu mereka yang ditimpa musibah tanpa sebarang bayaran. CJS SATUN 406 1. Pos Imigresen Wang Kelian. Hangpa klik pautan ini.  Wang Kelian Ke Pak Bara 2. Pak Bara View, mercu tanda Pak Bara berlatarkan Ikan Maling dan Laut Andaman. Tempat santai seisi keluarga. Bermula jam 3.00 pm ada gerai menjual makanan. Pasar Malam pula setiap Sabtu dan Ahad adalah kemuncak pasar malam. Pautan Maps :  Pak Bara View Point Pak Bara View Point 3. Makanan Laut dan Makanan Thai yang ori. Dah enam tahun di Pak Bara dan sekitar Satun. Kedai terbaik Nava Seafood. Alasannya 100% HALAL . Arak tidak dibenarkan masuk ke Kedainya. Berbeza dengan kedai-kedai lain.TAPI ikut su