Langkau ke kandungan utama

Sman Homestay dan Kayak Ban Khuan Satun

Saman atau Sman Homestay dan Kayak ,Ban Khuan , Satun Thailad. Lokasinya dari sempadan atau border Wang Kelian kira kira 30km sahaja. Berhampiran Pekan Chalung atau Ban Chalung atau kira kira 10km ke Bandar Satun.
Sman Homestay dan kayak menyakikan penginapan ala kampung dan moden. Terdapat 4 bilik kayu beratap rumbia dan 4 bilik moden. Jika peserta melebihi dari jumlah kapasiti bilik, terdapat sebuah hotel besar berhampiran.
Aktiviti kayak selama tidak kurang dari 3 jam . Pengalaman mendayung kayak dan melalui jeram sangat menyeronokkan. Disamping itu, peserta kayak akan melalui perkampungan melayu Satun di sepanjang perjalanan. Kanak kanak bermain sungai, ibu ibu mencuci baju dan si bapa mengail ikan.

Cas berkayak seorang THB300.
Jika tambahan makan THB150/pax
Bilik AC THB600/malam
Bilik Kipas THB350/malam

Lokasi google map
https://goo.gl/maps/LymZ7oTZkRk

Selain dari berkayak, jika anda datang dalam kumpulan , anda boleh menempah " sholay " motor tiga roda untuk bersiar siar di pelusuk kampung.
Anda juga boleh menempah Pickup dan bersila di belakang pickup dan dibawa bersiar siar ke Bandar Satun atau pasar malam berhampiran.
Aktivi dari perkumpulan kerajaan,swasta ,keluarga,group juga ngo juga diterima disini.
Kami boleh mengatur program kemasyarakatan dan game ala ala kampung disini seperti :
sukan air , pertandingan menyelam mencari barang hilang
tomoi air
berkayak melawan arus,
berkayak sambil mata ditutup
flying fox
tarik tali bersama penduduk setempat
pertandingan persahabatan bolasepak dan lain lain mengikut permintaan.
Untuk pertanyaan : Whatsapp +66629728939 atau 0066 62972 8939.
Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

BORANG TM6 TM2 DAN TM3 THAILAND

TM6 THAI Borang TM6 , Borang TM2 dan Borang TM3 ke Thailand. Borang apakah itu ? Ramai yang dok keliru dengan borang ini. 1. Borang TM6 atau white card . Ada dua keratan yang perlu diisi. - keratan Arrival Card dan Departure Card, kena isi dua dua. - Arrival Card disimpan oleh Imigresen Thai. - Departure Card disimpan bersama passport atau border pass. - Departure Card MESTI diserahkan sewaktu keluar dari Thai. Disertakan bersama Passport semasa stamping. - JIKA HILANG , sila lapor ke Pejabat Imigresen atau tahan telinga kena maki ( hahaha ) Oleh itu ambil gambar passport dan TM6 simpan didalam HP sebagai bukti jika hilang. Borang TM2 dan TM3 dicopy dari  https://www.riderchris.com/ 2. TM2 adalah borang maklumat kenderaan. - Borang ini boleh didapati di Pejabat Imigresen Thai. - Diisikan dan diserah kepada Pegawai Imigresen Thai untuk mendapat pengesahan semasa stamping passport. - Serahkan semasa pulang ke malaysia kepada Pegawai Imigresen Thai semasa stamping P

LOKASI MENARIK DI PAK BARA SATUN THAILAND

Lokasi Menarik di Pak Bara Satun Thailand untuk dilawati. Persiapan untuk masuk Thailand melalu Wang Prachan, Satun menggunakan Passport ( MAY 2022 ) a. Thai Pass link https://land.tp.consular.go.th / DIMANSUHKAN SEJAK JULY 2022 b. Covid Insuran  DIMANSUHKAN SEJAK JULY 2022 b. Covid Insuran c. Insuran kenderaan ( Por Ror Bor & Voluntary ) d. Geran kenderaan e. TM6 TM2 TM3 Untuk memudahkan urusan sila klik link berikut https://wa.me/60196664087 ( Malaysia ) https://wa.me/6598505125 ( Singapura ) Border Pass  ( MAY 2022 ) a. Tempuh melawat 3h2m ( Tempuh 30 hari sejak July 2022 ) b. Tiada Thai Pass dan Insuran Covid  DIMANSUHKAN SEJAK JULY 2022 b. Covid Insuran c. Insuran kenderaan ( Por Ror Bor & Voluntary ) d. Geran kenderaan e. TM6 TM2 TM3 INSURAN KENDERAAN https://wa.me/60196664087 ( Malaysia ) https://wa.me/6598505125 ( Singapura ) 1. Wang Kelian Immigration, Customs, Quarantine and Security (ICQS) Complex +60 9-945 6328 https://maps.app.goo.gl/ayF7

Apa Ada Di Pak Bara Satun Thailand

Apa Ada Di Pak Bara Satun Thailand ? Macam mana nak pi kePak Bara ? Ini soalan lazim yang sering ditanya oleh pembaca. Mai aku nak cerita kat hangpa. Anda WAJIB lalu dan singgah di  CJS SATUN 406 Kedai milik Akitivis Bahasa Melayu Satun. Dikenali kalangan bikers dan rider Malaysia Singapura dan Asean. Kerana Banyak membantu mereka yang ditimpa musibah tanpa sebarang bayaran. CJS SATUN 406 1. Pos Imigresen Wang Kelian. Hangpa klik pautan ini.  Wang Kelian Ke Pak Bara 2. Pak Bara View, mercu tanda Pak Bara berlatarkan Ikan Maling dan Laut Andaman. Tempat santai seisi keluarga. Bermula jam 3.00 pm ada gerai menjual makanan. Pasar Malam pula setiap Sabtu dan Ahad adalah kemuncak pasar malam. Pautan Maps :  Pak Bara View Point Pak Bara View Point 3. Makanan Laut dan Makanan Thai yang ori. Dah enam tahun di Pak Bara dan sekitar Satun. Kedai terbaik Nava Seafood. Alasannya 100% HALAL . Arak tidak dibenarkan masuk ke Kedainya. Berbeza dengan kedai-kedai lain.TAPI ikut su