Langkau ke kandungan utama

Backpackers Homestay Satun 3H2M

Backpackers Homestay 3H2M
Program backpackers homestay 3H2 malam ini membuka peluang kepada backpackers muda menghayati kembali suasana kampung melayu Thailand.
Program ini diadakan di Kampung Guar Ban Khuan Satun. Sebuah kampung yang masih brrtutur dalam bahasa melayu yang dikelilingi oleh masyarakat yang bertutur bahasa Thai.
Antara aktivi :
1. Berkayak selama 2 jam di sungai berhampiran.
2.Bersiar siar ke sekeliling kampung dengan motosikal roda tiga yang dikenali sebagai " sholay ".Melawat tempat tempat bersejarah dan tempat tempat yang menjadi tarikan pelancong.
3. Melawat Bandar Satun , muzium dan tempat tempat sejarah.
4. Melawat Tammalang dan menaiki boat dan memberi makan kepada ratusan ekor helang. Melawat replika ketam dan taman hutan bakau.
5.Mandi sungai sambil bermain flying fox.

Pakej termasuk
Bilik penginapan 2 malam
Hari 1
Lunch
Tea time
BBQ Dinner
Hari 2
Breakfast
Lunch
Tea time
Dinner
Day 3
Breakfast

Harga Pakej
RM250 seorang/minima 6-12 orang per group

Panduan Ke Kg Guar Ban Khuan
KTM KL - Hatyai
Hat Yai - Ban Khuan Satun ( thb100-120/org )
Sesampai di stesen keretapi Hat Yai, ambil tuk tuk ke stesen minibus ( rodtwo ) Satun. Di stesen minibus, beli tiket ke Ban Khuan Satun.
Jika menghadapi masalah komunikasi, whatsApp +66 62972 8939
Atau kol +66 97116 5358

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

BORANG TM6 TM2 DAN TM3 THAILAND

TM6 THAI Borang TM6 , Borang TM2 dan Borang TM3 ke Thailand. Borang apakah itu ? Ramai yang dok keliru dengan borang ini. 1. Borang TM6 atau white card . Ada dua keratan yang perlu diisi. - keratan Arrival Card dan Departure Card, kena isi dua dua. - Arrival Card disimpan oleh Imigresen Thai. - Departure Card disimpan bersama passport atau border pass. - Departure Card MESTI diserahkan sewaktu keluar dari Thai. Disertakan bersama Passport semasa stamping. - JIKA HILANG , sila lapor ke Pejabat Imigresen atau tahan telinga kena maki ( hahaha ) Oleh itu ambil gambar passport dan TM6 simpan didalam HP sebagai bukti jika hilang. Borang TM2 dan TM3 dicopy dari  https://www.riderchris.com/ 2. TM2 adalah borang maklumat kenderaan. - Borang ini boleh didapati di Pejabat Imigresen Thai. - Diisikan dan diserah kepada Pegawai Imigresen Thai untuk mendapat pengesahan semasa stamping passport. - Serahkan semasa pulang ke malaysia kepada Pegawai Imigresen Thai semasa stamping P

LOKASI MENARIK DI PAK BARA SATUN THAILAND

Lokasi Menarik di Pak Bara Satun Thailand untuk dilawati. Persiapan untuk masuk Thailand melalu Wang Prachan, Satun menggunakan Passport ( MAY 2022 ) a. Thai Pass link https://land.tp.consular.go.th / DIMANSUHKAN SEJAK JULY 2022 b. Covid Insuran  DIMANSUHKAN SEJAK JULY 2022 b. Covid Insuran c. Insuran kenderaan ( Por Ror Bor & Voluntary ) d. Geran kenderaan e. TM6 TM2 TM3 Untuk memudahkan urusan sila klik link berikut https://wa.me/60196664087 ( Malaysia ) https://wa.me/6598505125 ( Singapura ) Border Pass  ( MAY 2022 ) a. Tempuh melawat 3h2m ( Tempuh 30 hari sejak July 2022 ) b. Tiada Thai Pass dan Insuran Covid  DIMANSUHKAN SEJAK JULY 2022 b. Covid Insuran c. Insuran kenderaan ( Por Ror Bor & Voluntary ) d. Geran kenderaan e. TM6 TM2 TM3 INSURAN KENDERAAN https://wa.me/60196664087 ( Malaysia ) https://wa.me/6598505125 ( Singapura ) 1. Wang Kelian Immigration, Customs, Quarantine and Security (ICQS) Complex +60 9-945 6328 https://maps.app.goo.gl/ayF7

Apa Ada Di Pak Bara Satun Thailand

Apa Ada Di Pak Bara Satun Thailand ? Macam mana nak pi kePak Bara ? Ini soalan lazim yang sering ditanya oleh pembaca. Mai aku nak cerita kat hangpa. Anda WAJIB lalu dan singgah di  CJS SATUN 406 Kedai milik Akitivis Bahasa Melayu Satun. Dikenali kalangan bikers dan rider Malaysia Singapura dan Asean. Kerana Banyak membantu mereka yang ditimpa musibah tanpa sebarang bayaran. CJS SATUN 406 1. Pos Imigresen Wang Kelian. Hangpa klik pautan ini.  Wang Kelian Ke Pak Bara 2. Pak Bara View, mercu tanda Pak Bara berlatarkan Ikan Maling dan Laut Andaman. Tempat santai seisi keluarga. Bermula jam 3.00 pm ada gerai menjual makanan. Pasar Malam pula setiap Sabtu dan Ahad adalah kemuncak pasar malam. Pautan Maps :  Pak Bara View Point Pak Bara View Point 3. Makanan Laut dan Makanan Thai yang ori. Dah enam tahun di Pak Bara dan sekitar Satun. Kedai terbaik Nava Seafood. Alasannya 100% HALAL . Arak tidak dibenarkan masuk ke Kedainya. Berbeza dengan kedai-kedai lain.TAPI ikut su